Tips en adviezen

15-03-2023

Je fiets van de zaak ook privé gebruiken

Vind je het heerlijk om door de bossen, de duinen, langs het water en nog veel meer omgevingen te fietsen, maar je staat op het punt zakelijk een fiets te leasen? Toch maar particulier een fiets financieren dan? Of juist zelf een fiets kopen? Dat is helemaal niet nodig, want met zakelijk leasen kan je tegenwoordig ook privé veel kilometers maken. Alleen maar in ruil voor een bijtelling. 

  • Hoe dan privé gebruiken
  • Alle fietsen
  • Zo ver en zo veel 

Jouw fiets privé gebruiken

Veel mensen denken dat wanneer je zakelijk een fiets least je er niet privé mee mag fietsen, maar dit is niet het geval. In ruil voor 7% bijtelling (die je werkgever van je bruto salaris inhoud) mag jij alle kanten op trappen met je tweewieler. Elke maand betaal je dus een vast bedrag voor het privé gebruiken van je fiets, veel goedkoper dan wanneer je particulier een fietst financiert of er zelf een koopt. Verder draag je ook een groot voordeel uit aan de CO2 uitstoot. Je fietst veel en gebruikt de auto minder, wat goed is voor het milieu. Ook valt er met je werkgever nog te kunnen overleggen of hij nog een deel wilt betalen in de vorm van de reiskostenregeling, maar buiten dat blijft dit alsnog een leuke aantrekkelijke vorm van privé en zakelijk fietsen. 

Alle fietsen

Wanneer je gekozen hebt voor het zakelijk leasen van een fiets is er een verscheidenheid aan fietsen die je kunt uitkiezen. Zo hebben wij bij Financier je Fiets ook een groot aanbod. Er zijn geen beperkingen, het maakt niet uit van welke fiets jij altijd hebt gedroomd en wat de prijs is. De fiets staat binnen 24-uur al in jouw garage. Wanneer je de fiets graag wilt gebruiken voor zowel privé als het werk, is een e-bike een goede aanrader. 

Eerst even de kinderen naar school brengen, of nog even snel langs de dichtstbijzijnde supermarkt en dan hup… door naar werk. Of juist in het weekend een lekker stukje fietsen door de mooie omgevingen of het bekende kroegje. Door de motor fiets je eenvoudig die berg op en heb je geen knalrood gezicht na het beklimmen en de stress van bijvoorbeeld een hectische ochtend. Houd je er toch van om lekker door te trappen met je eigen spierkracht? Dan kan je voor een leuke stadsfiets gaan die jouw ook overal naartoe brengt en wat ook nog eens extra sportief is. 

Gaan en staan waar je wilt

Wanneer je een leuke fiets hebt gevonden en deze hebt uitgezocht kan je gaan en staan waar je wilt. Het maakt niet uit hoe ver je gaat en waar je heen gaat, het enige wat je aan het einde van de maand ervan merkt, is de 7% bijtelling. Dus pak je fiets en ga genieten van het weekend door van A naar B te fietsen op een e-bike of stadsfiets waar jij je zelfverzekerd op voelt. 

lees ook deze artikelen

externalId=fjf-news-detail-2.1.1.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=cdc4be89-2e6e-4714-b0ce-c325851b4cdb